• Asphaltgold Blog
  • Alle artikelen
  • Merk Verhalen
  • Charity
  • Compendium
  • Events
  • Heat News
  • Stack TV
  • HERE TO STAY: NEW BALANCE BB550

    NEW BALANCE BB550HL1 & BB550HG1

    Gevraagd naar New Balance's iconische modellen, is het antwoord waarschijnlijk meestal klassieke loopschoenen. Of het nu gaat om de 577 en 1500 *Made in Flimby * of de 99X familie, New Balance's grootste naamsbekendheid en erfgoed is in loopschoenen. Dat retro basketbalschoenen van New Balance momenteel meer in de belangstelling staan dan ooit tevoren is echter een nieuwe ontwikkeling en is vooral te danken aan één silhouet: de 550.

    naar New Balance in onze winkel

    TEDDY SANTIS BLAAST NIEUW LEVEN IN DE 550

    De schoen, die oorspronkelijk in 1989 werd gelanceerd als de P550, was een basketbalschoen met een laag bovenwerk van leer, mesh en nylon. Kenmerkend waren de afgeronde N-logo's op de zijkant van de schoen en de overwegend witte kleurstelling met contrasterende details. In 1989 leidde de P550 echter niet tot het gehoopte succes en in de jaren '90 was het over het algemeen rustiger voor New Balance in het basketbal, ook al wordt James Worthy (1982-1994 bij de LA Lakers) door de kenners misschien herinnerd om zijn slungelige figuur en opvallende sportbril. Samen met Kareem Abdul-Jabbar en Magic Johnson was hij een van de belangrijkste spelers van de zogenaamde "Showtime Lakers" van de jaren tachtig. Worthy bracht zijn hele carrière op het veld door in New Balance en had zelfs zijn eigen signature modellen zoals de BB900. Desondanks verdween de P550 in de archieven in Boston.

    Het bleef daar tot Teddy Santis - oprichter van het New Yorkse streetwearmerk Aimé Leon Dore - het eind jaren 2010 weer opgroef. Santis werd onmiddellijk verliefd op de vintage-look van de P550 en zorgde ervoor dat er een retro-model werd gelanceerd. In 2020 werd de eerste "International Friendship through Basketball"-drop uitgebracht, waarmee de 550 weer vet op de sneakerkaart werd gezet. Intussen is de 550 niet alleen een van de hotste New Balance-modellen, maar ook een van de meest gewilde nieuwkomers van de afgelopen jaren, die binnen enkele minuten uitverkocht is - of het nu als samenwerking met ALD, Auralee of Rich Paul is, of als algemene release!

    De twee nieuwste kleurstellingen van de 550 zijn nu in onze winkel aangekomen. Asfaltgoud en bewijzen met hun cleane kleurstellingen dat het silhouet zijn plaats heeft gevonden in de streetwear-sector en is opgeklommen tot de uniseks "Future Classic". Beide kleurstellingen hebben wit als hoofdkleur op het bovenwerk, de BB550HG1v met contrasterende details in oranje en zwart, de BB550HL1 met (bekend van de UNC kleurstellingen) lichtblauw en zwart.

    Meer info over de release volgt maandag op onze social media kanalen!

    naar New Balance in onze winkel

    Auteur: |